Retur & Ångerrätt

 1. Ångerrätt vid köp på internet

  Som konsument har du 14 dagars ångerrätt från dess att du mottagit din beställning på köp gjorda på distans. Ångerrätten regleras i Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59). Undantag från ångerrätten finns och regleras i (Kap 2, 11 §) däribland:

   

  • En tjänst och fullgörandet har påbörjats med konsumentens samtycke under ångerfristen, till exempel abonnemang.
  • En vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal (t.ex. förbrukningsprodukter).
  • Produkter med bruten försegling som inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl. (tex in-ear hörlurar, rakapparater, eltandborstar, vågar, värmedynor, fotbad och liknande produkter).
  • En förseglad ljud- eller bildupptagning (t.ex. DVD-film) eller ett förseglat datorprogram/spel (inkl. konsolspel) där förseglingen har brutits.
  • En vara som tillverkats efter kundens anvisningar.

   

  För att nyttja din ångerrätt behöver du meddela Electronordic skriftligt inom 14 dagar från att du mottagit beställningen. Detta skall göras till vår kundtjänst på mailadress [email protected] eller via vårt kontaktformulär. Du står själv för returfrakten och ansvarar för att produkten är väl paketerad och når Electronordic oskadad.

   

  Electronordic återbetalar ångrade köp så snart som möjligt efter mottagen retur, dock senast inom 14 dagar efter att paketet mottagits på returavdelningen. Som regel återbetalas köpeskillingen via det betalsätt som användes vid köpet.

   

  Om produkten hanterats i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion förbehåller sig Electronordic rätten att göra ett ekonomiskt avdrag motsvarande produktens beskaffenhet och värdeminskning. Vi rekommenderar dig därför att alltid returnera produkten komplett i kartong, i nyskick, och att eventuell mjukvara återställs.

   

  Använd en frakttjänst som erbjuder utkörning till vår returadress och är spårbar. Electronordic kommer inte att hämta ut försändelser som levereras till ombud eller mot postförskott och ersätter inte porto för returer som hamnat hos ombud.

  Har köpet gjorts av en näringsidkare erbjuder vi 10 dagars öppet köp vid obruten förpackning. 
Back to Top